Gunde välkomnar samtal om Svanenmärkt diesel

Diesel är väl diesel, eller? Frågorna om Preems förnyelsebara och Svanenmärkta diesel är många. Nu ger sig Gunde Svan in i debatten, genom ett nystartat samarbete med Preem.

Det är naturligt att ifrågasätta påståenden från ett företag. Inte minst när ett drivmedelsbolag säger sig ha tagit fram en förnyelsebar diesel.

Svanenmärkningen av Preem Evolution Diesel Plus övertygade forne skidkungen Gunde Svan om att Preem menar allvar med sitt hållbarhetsarbete och han vill nu göra sitt bästa för att övertyga andra.

– Folk tror att diesel är diesel – det är inte så lätt att förklara, så det blir en tuff resa. Men Preem är uthålliga – har de lyckats komma såhär långt kommer de inte att ge sig, därför ska det bli extra kul att vara med på resan framåt, säger Gunde.

Som del i kampanjen lanseras möjligheten för vem som helst att ringa Gunde för att höra vad som är skillnaden mellan vanlig diesel och Svanenmärkt diesel. De flesta samtal kommer gå till ett förinspelat meddelande från Gunde, men några samtal kommer han att svara på personligen.

– Det handlar om att ta människors funderingar på allvar. Man får inte göra så att folk känner sig dumma. Jag vill förklara som det är: Hit har vi kommit nu och hit vill vi i framtiden. Att man måste lära sig gå innan man kan springa.

Numret till Gunde är: 070-450 10 00