Utvecklingsingenjör Raffinaderiutveckling, Lysekil

Nu satsar vi inom Preem för att förverkliga vår vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Detta vill vi åstadkomma genom att öka vår produktion av förnybara drivmedel. Vi vill också kraftigt öka vår uppgradering av tjockolja till miljöanpassad diesel och bensin – en satsning som kan bli ett av de större industriprojekten i Sveriges historia.

 

Vill du vara med att bidra till Preems utveckling och samtidigt bidra till lösningen på en av vår tids största utmaningar? Då kan du vara den vi söker!

 

Med utgångspunkt i Preems strategier får du ett utvecklande arbete, som innebär att du har en ledande roll i långsiktig utveckling och framtidsanpassning av våra raffinaderier i Lysekil och Göteborg. Här kommer du att verka inom ett lika brett som spännande område, där du verkligen får arbeta med både interna och externa kontaktytor.

 

Jobba för framtiden redan idag

Dina arbetsuppgifter kommer att ha en stor bredd och variationsrikedom med huvudsyftet att utarbeta strategier för Preemraffs långsiktiga utveckling, både tekniskt och affärsmässigt. Här innefattas exempelvis omvärldsbevakning och analys, genomförande av förstudier och utveckling av projektunderlag. Du kommer arbeta med processtekniska beräkningar, lönsamhetskalkyler samt strategiska analyser. Vidare ingår utveckling av externa kontakter och samverkan.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med placeringsort i Lysekil.

 

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med mångårig erfarenhet från processindustri, och allra helst från petroleumraffinering eller petrokemi. Du är civilingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning på kemi- eller processteknik. Har du dessutom erfarenhet av affärsutveckling är det meriterande. Du kommunicerar obehindrat på engelska, både i tal och skrift.

 

Är det här du?

Som vår nya kollega inom Raffinaderiutveckling är du kompetent, innovativ, drivande och ansvarstagande. I samverkan med kollegor skapar du resultat och relationer, både internt och med externa samarbetspartners.

Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. Du är handlingskraftig och lyckas få gehör för de frågor du driver. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt och affärsmässigt arbetssätt, samt god förmåga att prioritera och planera din tid.

Att driva en process från början till slut kan ta tid varför vi tror att du dessutom är tålmodig, lyhörd och kommunikativ.

 

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Gunnar Olsson på +46 10 450 3187, eller gunnar.olsson@preem.se.

Välkommen med din ansökan till jobb@preem.se senast 2016-11-14.  Märk din ansökan ”Utvecklingsingenjör Raffinaderiutveckling”. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2016-11-14.

För att vi ska ta emot din ansökan vill vi att du i din ansökan skickar en meritförteckning/CV och ett ansökningsbrev.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2016-11-14

Skicka in din jobbansökan:
jobb@preem.se

Kontaktperson:

Gunnar Olsson +46 10 450 3187

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här