Teknisk projektledare till Preem IT i Lysekil

Har du erfarenhet av projektledning och trivs att arbeta med olika IT-system och ha många kontaktytor?

Till Preem i Lysekil söker vi en Teknisk projektledare där du blir teknikansvarig för ett förvaltningsobjekt som heter Produktion vilket innehåller ett flertal IT-system. Hos Preem får du möjlighet att påverka, utveckla och förändra IT-verksamheten.

Jobba för framtiden redan i dag

Som teknisk projektledare på Preem kommer du att få jobba både med förvaltning och utveckling av ett förvaltningsobjekt som heter Produktion vilket innehåller ett flertal system, både standard och egenutvecklade. Du kommer att driva egna förvaltningsärenden tillsammans med verksamheten samt agera som tekniskt stöd i IT-projekt.

 

Som teknisk projektledare kommer du t ex att:
- Agera som teknisk projektledare i utvecklingsprojekt samt vara stöd vid framtagande av kravspecifikationer
- Leda, stötta och koordinera utvecklings-, infrastruktur- och driftresurser i genomförandet av projekt samt ärenden i förvaltningen.
- Ansvara för systemtester och assistera verksamheten i acceptanstester
- Ansvara för produktionssättning och överlämning till drift.
- Tekniskt ansvarig i förvaltningsgrupp(er) och samarbeta tillsammans med verksamheten för att ta fram en årlig förvaltningsplan.
- Planera, koordinera, följa upp och prognosticera utvecklingsresurser med avseende på tid och ekonomiskt utfall
- Följa upp och prognosticera utfall mot budget

Du kommer att ingå i en kompetent grupp bestående av 12 tekniska projektledare som alla fokuserar på att förvalta och utveckla Preems IT-system.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på dagtid.

Har du den här bakgrunden?

Vi vill att du som söker har erfarenhet av teknisk förvaltning, IT-projekt, projektledning och/eller ha lett en grupp av personer mot ett mål. Du har troligtvis involverats i projekt där du haft mycket kontakt med utvecklare. Det är även önskvärt att du har en högskoleutbildning t ex data- och systemvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Det är meriterande om du har arbetat med förvaltningsmodellen PM3.

 

Är det här du?

För att kunna styra och leda tekniska resurser hos Preem söker dig som drivkraftig och självständig som person. Du tar dig an arbetsuppgifter med engagemang och nyfikenhet. Då rollen kräver mycket kontakt med interna och externa parter är det viktigt att du är serviceinriktad och kommunikativ.


Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med TNG. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Liza Andersson på 031-761 22 23. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 4 mars. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-03-04

Kontaktperson:

Liza Andersson 
tel: 031-761 22 23

Sveriges Bästa Arbetsgivare

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning drygt 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här