Preem söker CIO med placering i Stockholm

Vill du vara med och leda utvecklingen av vår IT-verksamhet till en proaktiv, verksamhetsnära och effektiv funktion på Preem? Då kan du vara den vi söker! 

​Med utgångspunkt i Preems strategier och värderingar får du en avgörande roll där du ska driva och utveckla IT-leveransen. IT-funktionen på Preem genomgår en förändringsresa där du får stora möjligheter att påverka och bidra. Du kommer att verka inom ett brett och spännande område, där ditt ansvar spänner över operativ och strategisk IT, omvärldsbevakning av nya lösningar, till medarbetarfrågor.

Jobba för framtiden redan idag
Initialt driver och säkerställer du IT leveransen utifrån verksamhetens behov och önskemål, för att på längre sikt arbeta proaktivt och affärsmässigt utifrån Preems strategier och långsiktiga mål. Du kommer att ingå i styrgruppen för flera stora projekt där IT har en central roll. En viktig del i din roll blir att coacha och leda dina medarbetare i förändring och utveckling av IT leveransen. Till din hjälp har du i dagsläget tre direktrapporterande chefer.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?
För att passa för tjänsten behöver du ha:

• Minst 10 års erfarenhet från IT-området varav minst 5 år som chef med personalansvar.

• Erfarenhet av att leda större transformationsprojekt

• Erfarenhet av outsourcing

• Erfarenhet av att upphandla tjänster och att styra externa leverantörer

• Van vid budgetansvar

• Högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi, alt. motsvarande kunskaper införskaffade på annat sätt

Är det här du?
Som vår nya kollega ser du möjligheter, driver förändring och gillar att utveckla verksamheten på ett inspirerande, strukturerat och målfokuserat sätt. Du är lyhörd, coachande och kommunikativ med fallenhet för att skapa, bygga och upprätthålla goda relationer. Du kommer att ha många kontakter i ditt dagliga arbete och behöver därför både tycka om och vara bra på att samarbeta. De egenskaperna kombinerar du med ett metodiskt arbetssätt där du självständigt driver och levererar enligt plan.

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Ansök om tjänsten via www.dfind.se/it/. Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Charlotta Skogar, charlotta.skogar@dfind.se (0733 573 678) alt. Margareta Strandbacke, margareta.strandbacke@dfind.se (telefon: 0725 222 275 ). Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt dock senast 2016-11-07.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2016-11-07

Kontaktperson:

Charlotta Skogar (Rekryteringskonsult Dfind IT, 0733-573 678) 

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här