Preem söker ansvarig för ledarutveckling

Som Ansvarig för ledarutveckling arbetar du med att samordna all ledarutveckling, utbildning och kompetensutveckling för Preems chefer. Tjänsten är ett vikariat fram till augusti 2018.           

Arbeta för framtiden redan idag
Din främsta uppgift i rollen är att utarbeta, implementera och utveckla en ledarskapsstrategi för Preem. En viktig uppgift kommer att vara att arbeta långsiktigt och strategiskt med ledarskapet för att bidra och nå högt uppsatt mål för organisationen i sin helhet. Rollen som ansvarig för ledarutveckling på Preem tillhör Talent managementgruppen, en av tre grupper inom Preems HR avdelning. Du rapporterar till chefen för Talentmanagement gruppen.

Vidare ingår:  

• Ansvara för och samordna all ledarutveckling i Preem
• Utveckla Preems ledarskapskultur för att skapa goda förutsättningar att nå strategiskt uppsatta mål
• Samordna och arrangera Preems ledardagar
• Delta i arbetet med Preems introduktionsdagar
• Arbeta med konceptutveckling så som t ex av coachning och mentorskap
• Genomföra föredrag och utbildningar i organisationen och på ledningsgruppsnivå
• Arbeta nära HR-business partners för att få en bättre förståelse för verksamheten
• Delaktig i utvärdering av leverantörer och externa samarbetspartners

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är ett vikariat fram till augusti 2018 med eventuell chans till tillsvidareanställning. Tjänsten kan vara placerad på Preems kontor i Stockholm, Göteborg eller Lysekil.

Har du den här bakgrunden?

Vi ser att du har arbetat i 5–10 år med ledarutveckling och kompetensutveckling inom en organisation eller som konsult. Kanske arbetar du idag som HR-business partner eller som konsult med fokus på ledarskapsutveckling. Är du certifierad i GDQ, Insight eller liknande metoder är det meriterande. 

Du har en eftergymnasial utbildning inom HR, pedagogik, organisation & ledarskap eller likande, alternativt har du motsvarade relevant arbetslivserfarenhet. Du kommunicerar väl på såväl svenska som engelska då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?

I detta urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen har du en coachande approach och värderar samarbete högt. Du är självständig och drivande men har samtidigt förmågan att lyssna och skapa goda relationer. Du drar dig inte för att hålla i muntliga framföranden och har en pedagogisk framtoning i ditt arbete.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här bredvid. Vid frågor vänligen kontakta  rekryteringskonsult Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm, Göteborg eller Lysekil

Sista ansökningsdatum:
2017-02-22

Kontaktperson:

Rekryteringskonsult Susanna Hörler, Level Recruitment på 08-120 50 420

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här