M3-specialist till Preem

Du får möjlighet att komma in i början av en mycket spännande resa där ambitionen är att effektivisera Preems IT-miljö, en resa som precis tagit sin början!

Om jobbet

Tjänsten som M3 IT-specialist innebär att stötta IT och verksamheten med teknisk expertis och bidra med spetskompetens avseende M3 inom förvaltning och projekt. Då Preem idag saknar denna kompetens kommer dina erfarenheter att vara mycket värdefulla för att nå våra långsiktiga mål. Du kommer att tillsammans med berörda förvaltningsledare säkerställa att Preems M3 applikation, tillhörande verktyg och plattform vidmakthålls och vidareutvecklas i enlighet med strategi, riktlinjer och plan.

Jobba för framtiden redan idag

Du kommer att fokusera på system och teknik för att kunna upprätthålla affärssystemet på Preem. Du kommer att ingå i gruppen IT Development som är en del av IT Application Management. I rollen arbetar du nära verksamheten och med förvaltningsansvariga och du ges stora möjligheter att påverka.
Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Preem erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, vi räknar med att du som medarbetare har viljan och drivet att växa och ständigt lära dig nytt.

Det här kommer du att göra

 • Inneha en centralt rådgivande och koordinerande roll vid konfiguration och uppsättningar av lösning inom M3 applikation och verktyg
 • Stöd till beställare vid utformning av kravspecifikationer och IT-uppdrag avseende M3 inom förvaltning och projekt.
 • Att löpande bistå projekt och förvaltning med kompetens inom området.
 • Kompetensöverföring och stöd till medarbetare avseende M3
 • Identifiera förbättringsområden och föreslå lösningar som rör M3
 • Hantera central- och M3 generell konfigurering så som:
 • Rådgivande och deltagande i central behörighetsuppsättning (i samarbete med IT-operations och olika förvaltningsledare och superusers)
 • Skapa olika typer av användargränssnitt enligt beställning från förvaltning
 • Sätta upp alert funktioner och workflows
 • Övriga generella M3 funktioner i applikationen eller tillhörande verktyg

Din bakgrund

 • Stor erfarenhet och kompetens inom M3 samt relevanta verktyg
 • God kommunikatör, både muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • informellt ledarskap (som t.ex. coach eller mentor)
 • bred allmän teknisk kompetens och förståelse för helheten (t.ex. integration, databas)

Personliga egenskaper

God förståelse för verksamhetsprocesser samt hur dessa relaterar till IT-system är önskvärt. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har en hög affärsmässighet och trivs med att samarbeta med andra människor. Att vara pedagogiskt lagd är nödvändigt då du kommer att få utbilda, informera och supportera övriga kollegor. Du kommer att driva utveckling och hålla kontakt med externa M3-leverantörer vilket underlättas av egenskaper som kreativitet, initiativrik samt en god analytisk förmåga. Utöver detta är egenskaper som social, prestigelös och flexibel nödvändigt för att vara framgångsrik i rollen.
Du levererar med energi i dina projekt och fungerar som IT’s tekniska specialist inom M3 gentemot verksamheten.
Att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav då båda språken krävs i det dagliga arbetet.


Ansökan I den här rekryteringen jobbar vi tillsammans med Dfind IT. Om du har frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julian Firpo via julian.firpo@dfind.se 072-500 18 16 alternativt Frida Hobroh via frida.hobroh@dfind.se, 072-551 59 90. Urval kommer att ske löpande.

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdatum:
2016-10-31

Kontaktperson:

Julian Firpo (rekryteringskonsult DfindIT 072-500 18 16)
Frida Hobroh (rekryteringskonsult DfindIT, 072-551 59 90

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här