Chef för Preems företagshälsovård

Inom Preem har säkerhet, hälsa och arbetsmiljö högsta prioritet. Vi har en ”nollvision” som bl.a. innebär att ingen ska skadas eller bli sjuk på grund av arbetet. Vi är också övertygade om att god arbetsmiljö och hälsa ökar trivseln och arbetsglädjen bland våra medarbetare, vilket i sin tur bidrar till vår framgång. Preems inbyggda företagshälsovård har i uppdrag att arbeta förebyggande för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Företagshälsovårdens uppgifter omfattar bl.a. genomförande av hälsoundersökningar (på individ-, grupp- och organisationsnivå), rehabiliteringsarbete, arbetsmedicinsk konsultation och rådgivning, akutsjukvård, interna utbildningar o.s.v. Avdelningen tillhandahåller företagshälsovård till drygt 800 medarbetare vid våra raffinaderier i Lysekil och i Göteborg. Avdelningen ansvarar även för att serva våra ytterligare drygt 400 medarbetare som arbetar vid vårt huvudkontor i Stockholm och våra depåer runtom i landet, vilket delvis sker genom extern part.

Vi söker nu en chef för vår företagshälsovård.

Rollen som chef utgör ca 50% av en fulltidstjänst, varför den med fördel kombineras med operativt arbete inom avdelningen, antingen som företagsläkare (vår nuvarande läkare går i pension under året) eller som företagssköterska. Du kommer att leda ett team bestående av företagssköterskor på de båda raffinaderierna, samt eventuellt även en läkare (beroende på om du själv är läkare eller sköterska). Ansvar för personal och budget ingår i uppdraget och du kommer att sitta med i ledningsgruppen för sektionen Säkerhet, Hälsa och Miljö. Samverkan med andra delar av organisationen, såsom HR, arbetsmiljöingenjörer, skyddsorganisation, samt chefer med personalansvar, är också viktig. Din uppgift blir att tillsammans med medarbetarna utveckla avdelningens arbetsformer och kompetens för att gruppen på bästa sätt möta dagens och morgondagens efterfrågan.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och har ett genuint intresse och tidigare erfarenhet, av att arbeta med företagshälsa för att utveckla ett hälsosamt arbetsliv. Du har goda ledaregenskaper och erfarenhet som chef med personalansvar. Som chef är du ett föredöme och ger dina medarbetare möjlighet att utvecklas. Ditt agerande präglas av prestigelöshet och du är lyhörd och kommunikativ i din ledarstil. Du är resultatinriktad, tar initiativ och fattar beslut med ansvar för helheten.

Du har relevant akademisk utbildning, vilket är antingen legitimerad läkare eller sjuksköterska, kombinerat med specialistutbildning inom företagshälsovård eller motsvarande erfarenhet. Du har god administrativ förmåga, IT-kunskap och erfarenhet av Office-paketet. Körkort är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma.

Eftersom samverkan inom organisationen är en viktig förutsättning för att bedriva en god företagshälsovård kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet är dagtid. Befattningen kan placeras antingen i Lysekil eller i Göteborg. Då avdelningen arbetar för hela Preem kan resor förekomma till Lysekil, Göteborg, Stockholm, samt depåer som är placerade runt om i Sverige.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering tar vi hjälp av Randstad och har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Camilla Månsson på +46 72 536 69 96 eller camilla.mansson@randstad.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2017-04-16.

 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Kontaktuppgifter & Ansökan

Ort:
Lysekil/Göteborg

Sista ansökningsdatum:
2017-04-30

Kontaktperson:

Camilla Månsson tel:
+46 72 536 69 96

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här